Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

День українського козацтва в районній бібліотеці для дітей

Переглядів: 724

14 жовтня у День українського козацтва в районній бібліотеці для дітей був проведений захід «Ми роду козацького діти».

Козаччина – доба небаченого піднесення народного духу, доба видатних державних, військових, церковних та культурних діячів – будівничих національної державності, які уславили Україну, зробили її знаною в усьому світі.

Епоха козацтва створила багатогранну, глибоку духовність, що стала гордістю і окрасою української культури. День українського козацтва відзначається щорічно 14 жовтня в день свята Покрови Пречистої Богородиці.

День українського козацтва – це данина пам’яті козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності та досягнення Україною своєї незалежності.

12 жовтня учнів ЗОШ м. Вільнянськ запросили до центральної районної бібліотеки для дітей на віртуальну мандрівку «Кращі з кращих-козаки». Під час проведення заходу школярі почули багато цікавого та відвідали оформлену до свята книжкову виставку «Козацька душа України».

За допомогою мультимедійної презентації школярі вирушили у віртуальну мандрівку «Кращі з кращих-козаки» і прийняли участь у вікторині за сторінками історичних творів «Подорож козацькими шляхами». На закінчення працівники бібліотеки  провели показ мультфільму «Як козаки куліш варили». Діти активно брали участь у заході.



« повернутися до списку новин