Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Діалог з владою про роботу

Переглядів: 680

18 січня в районному Центрі зайнятості відбулась семінар-нарада щодо ефективної роботи центру та перспективи його функціонування, вдосконалення. На нараді були присутні підприємці району, керівники установ, начальники кадрових відділів  установ, голова Вільнянської районної ради Салякін Андрій Олександрович, голова Вільнянської райдержадміністрації Руденко Олександр Андрійович.

Директор районного центру зайнятості, Величко Людмила Анатоліївна, розповіла про роботу за 2016 рік, про те, що було працевлаштовано 764 особи, з них 655 безробітних. На протязі року було зареєстровано 779 вакансій. За період 2016 року до районного центру занятості звернулося 76 громадян, які перебували в АТО, 20 з них працевлаштовані. Також директор зазначила нові форми роботи Центру занятості: це відеовакансії та відеорезюме, що є ефективними методами, як при пошуці роботи, так і при працевлаштуванні. 
Говорили з районною владою про соціальне страхування, про підняття та зрівняння заробітних плат на підприємстві (прибиральниці, сторожа з механізаторами, бухгалтерами та іншими працівниками), про перевірку підприємств інспекторами праці та штрафи за недопуск до перевірки, пенсійне забезпечення та важливість районного центру занятості у тимчасових роботах для приватних підприємців, громадських роботах та навчання професіям, які користуються попитом на ринку праці.
Обговоривши усі наболілі питання, присутні дійшли висновку, що робота районного Центру зайнятості є дієвою, потрібною, адже безробіття росте, а попит на ринку праці великий. А працівники Центру допомагають не лише у пошуці роботи, а й надають допомогу у здобутті все нових професій, які є популярними та користуються попитом на ринку праці.



« повернутися до списку новин