Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

День Соборності у Вільнянську

Переглядів: 788

20 січня у великій залі засідань Вільнянської районної ради відбувся урочистий концерт, присвячений Дню Соборності України. День Соборності — свято України, що відзначається щороку 22 січня, це день проголошення Акту возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося в 1919 році.

З цим святом усіх присутніх привітали: голова Вільнянської райдержадміністрації Руденко Олександр Андрійович, міський голова Мусієнко Наталія Олександрівна та голова Вільнянської районної ради Салякін Андрій Олександрович. Голова районної ради привітав з Днем Соборності України та зазначив: «…Україна – одна з найбільших країн Європи, тому це свято повинно бути державним, щоб ми прагнули до розбудови нашої країни, щоб наша держава ставала кращою, щоб люди, які проживають в ній, відчували себе захищеними, щоб вони знали, що держава піклується про них. Більше 400 вільнянців довели, що вони здатні захищати державу, її суверенітет, навіть ціною власного життя. За це величезна подяка та низький уклін учасникам Антитерористичної операції на Сході, подяка їх сім’ям, що вони з порозумінням чекали на повернення своїх синів, дочок, чоловіків, дітей, родичів, своїх коханих жінок. Тому я переконаний, що і молодь дивиться вже по іншому на свою державу, її історію і все здатна робити, щоб Україна з кожним роком ставала все кращою, сильнішою і люди відчували її турботу, відчували, що держава це їхня і для них. Зі святом Вас!».

Святковий концерт, підготовлений районним будинком культури та дозвілля вразив усіх своїми українськими піснями на патріотичну тематику. Вокалісти вклали в них душу і донесли до усіх присутніх біль та сум матерів за своїми синами, тугу військових за Вкраїною та красу нашого краю. Гучні аплодисменти завершили концерт, а кожен, хто на нього прийшов знає, що українські території непідконтрольні зараз українській владі, але ми мужньо відстоюємо їх, хоч і ціною власних втрат земляків, кожен з нас знає, що День Соборності - привід нагадати, що Крим та Донеччина – це Україна! Зі святом, Соборна наша Україно!

                                                   Лунає пісня солов’їна

                                                   І вітер віє степовий

                                                   Моя Соборна Україна

                                                   Знов зустрічає  день новий.

 

 



« повернутися до списку новин