Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Пам’ятаємо, шануємо, любимо…

Переглядів: 834

Назвем їх подвиги величні,

Іменням світлим назвемо.

Ми всі в боргу у них навічно

За все, чим нині живемо

Ми кожного року святкуємо 9 травня День Перемоги. І все задля того, щоб Ветерани були щасливі, відчули потрібність і те, що їх не забули. Квіти, мітинги, паради, салюти, польова кухня - все для них саме цього важливого «переможного» дня. Тому і цього року 9 травня о 10 годині біля Меморіалу Слави жителі міста та району зібралися на мітинг «Дорогами болю, дорогами слави», присвячений Дню перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дню пам’яті та примирення. Пройшло багато після тих страшних подій, але ця війна відлунює болем у серцях нашого народу і понині.

На мітингу були присутні: депутати Запорізької обласної ради; керівництво району та міста; ветерани війни, солдатські вдови, діти війни; військовослужбовці Збройних Сил України; представники підприємств, установ, організацій району; жителі міста.

До присутніх з вітальними словами звернулися: голова Вільнянської районної державної адміністрації Олександр Руденко, голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін, Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, депутати Запорізької обласної ради Аліна Супруненко та Олександр Кірков, голова Вільнянської районної ради ветеранів Анатолій Бордунов, тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Вільнянського районного військового комісаріату, майор Володимир Скубицький та настоятель Свято-Володимирського собору протоієрей В’ячеслав. Голова Вільнянської районної ради, Салякін Андрій Олександрович, привітав ветеранів зі святом Перемоги, подякував за їх подвиг перед Вітчизною та на пам'ять прочитав вірша про страшну війну та довгоочікувану перемогу.

На знак вічної вдячності за героїчний подвиг, за мирне небо та спокійне життя учні шкіл поклали гірлянду Слави до Меморіалу. Ветеранам, солдатським вдовам була присвячена пісня-реквієм «Степом, степом…» у виконанні народного самодіяльного вокального ансамблю «Вільняночка».

Вічна пам'ять про синів і дочок, які не повернулися з поля бою, пожертвували своїм життям заради життя на землі, вшанована хвилиною мовчання та залпом. По закінченню мітинга ветерани, керівництво міста та району, школярі, жителі міста поклали квіти до Меморіалу Слави. Святковим закінченням мітингу стала хореографічна композиція «День перемоги» у виконанні танцювального колективу «Форс».

А вже о 17 годині на площі Фестивальній для гостей та жителів міста розпочався святковий концерт до Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, Дня пам’яті та примирення під назвою «Пам’яті жити в віках і піснях». З вітальними словами до присутніх звернулися Вільнянський міський голова Наталя Мусієнко, народний депутат сьомого скликання Олександр Дудка та депутат обласної ради Олександр Кірков. В своїх виступах вони привітали присутніх із світлим святом Перемоги, побажали миру, достатку, щастя та всього найкращого, а також презентували усім жителям, ветеранам оновлену площу Фестивальну після реконструкції.

На концерті були представлені найкращі номери художньої самодіяльності усіх колективів міста та району. Учні співали, танцювали, декламували, смішили та показували свої вміння на сцені у місті Вільнянську. Наприкінці концерту ведуча побажала всім присутнім миру та злагоди на нашій славній землі.

Пам'ять – це все, чим ми можемо заплатити за мільйони життів, які забрала війна, всім, хто був на війні, в тилу або на фронті, загинув або залишився живий. Ветеранів у нашому районі залишилось 16 чоловік. Тому пам’ятаємо, шануємо, любимо…

 

Верещага Вікторія (редактор редакції районного радіомовлення «Вільнянські вісті»)



« повернутися до списку новин