Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Відновлення роботи КП «Михайлівська пожежна команда»

Переглядів: 730

11 квітня, у кабінеті заступника Вільнянської районної ради, відбулась нарада щодо відновлення роботи «Михайлівської пожежної команди», створення алгоритму її функціонування, фінансування, штату та інше. Функціонування даного підприємства є дуже важливим для ліквідації надзвичайних ситуацій на території Михайлівської та Люцернянської сільських рад.

Комунальне підприємство «Михайлівська пожежна команда» зареєстровано згідно розпорядження голови Вільнянської районної державної адміністрації № 585 від 26.12.2000 р., а створено було ще раніше рішенням Михайлівської сільської ради № 6 від 13.09.2000 року. Тоді для його функціонування було виділено й приміщення. Але згодом його робота була призупинена у зв’язку з нестачею фінансування з Михайлівськї сільської ради. Сільські голови вважають необхідним важелем функціонування КП «Михайлівська пожежна команда», обіцяють на першій же сесії сільської ради прийняти рішення щодо матеріального забезпечення даного підприємства, затвердження штату та залучення дачних кооперативів (де найбільш стаються пожежі) щодо допомоги у фінансуванні.

Пожежну машину на підприємство виділяє головне управління ДСНС України в Запорізькій області. Штатна чисельність планується у кількості 6 чоловік, включаючи головного бухгалтера та керівника підприємства. Приміщення потребує ремонту, так як довгий час не функціонувала КП «Михайлівська пожежна команда». Тож враховуючи велику кількість пожеж на території Люцернянської та Михайлівської сільських рад (у 2016 році 56 пожеж, де загинуло 4 людини, 1 була травмована) та оперативність прибуття складу пожежних при тушінні, мінімізація матеріальних збитків та віддаленість підрозділів ДСНС Запорізької області, відновлення роботи КП «Михайлівська пожежна команда» є дуже важливим для сіл Люцернянської та Михайлівської сільських рад. Будемо сподіватися, що дане підприємство вже в травні розпочне свою роботу.

Редактор районного радіомовлення

«Вільнянські вісті»

Верещага Вікторія

Нарада відбулась за участі голови Вільнянської районної ради Салякіна Андрія Олександровича, Люцернянського сільського голови Любової Галини Миколаївни, Михайлівського сільського голови Король Алли Михайлівни, начальника Вільнянського РС ГУДСНС Андрієнко Сергія Івановича та головного інспектора Вільнянського РС ГУДСНС Шпака Руслана Миколайовича.



« повернутися до списку новин