Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Стартувала виборча кампанія

Переглядів: 723

27 березня 2017 року стартував виборчий процес на посаду голови Павлівської сільської ради  (об’єднаної територіальної громади) та депутатського корпусу.

Розпорядженням голови Запорізької обласної державної адміністрації затверджено висновок щодо відповідності Конституції та законам України проектів рішень стосовно добровільного об’єднання територіальних громад Павлівської сільської ради та Семененківської сільської ради Вільнянського району у Павлівську сільську об’єднану територіальну громаду. Проекти цих слухань пройшли обов’язкове громадське обговорення. Обєднана територіальна громада з центром у селі Павлівське розташовується в межах Вільнянського району та потребує обрання голови Павлівської сільської об’єднаної територіальної громади.

Отже, 30 квітня пройдуть перші місцеві вибори з обрання голови та депутатського складу Павлівської сільської об’єднаної територіальної громади. На посаду голови виборчою комісією було зареєстровано два кандидати: Клименко Анатолій Васильович (голова Павлівської сільської ради) та Плетень Тетяна Вікторівна (депутат Вільнянської районної ради). Також відома інформація щодо подачі пакету документів ще 2 кандидатами на посаду голови. Депутату Вільнянської міської ради Терещенку Миколі Олександровичу було відмовлено виборчою комісією, так як у поданих ним документах комісія знайшла помилки в заяві та вирішила «взяти до відома». Справа щодо даного кандидата знаходиться у суді. Інший кандидат, Іллющенко Едуард Іванович, подав пакет документів, який виборча комісія визнала «таким, що не підходить згідно норм діючого законодавства». Тож на сьогодні маємо лише 2 кандидата на посаду голови Павлівської сільської об’єднаної територіальної громади. Щодо обрання депутатського корпусу, то зареєстровано 36 кандидатів у депутати Павлівської сільської об’єднаної територіальної громади, з яких буде обрано лише 14 депутатів згідно чинного законодавства.

Ми поцікавилися у голови виборчої комісії, Яланської Аліни Мерабіївни, щодо подання пакету документів на посаду голови. До пакету документів самовисуванців входять: заява про реєстрацію, копія паспорту, 4 фото 4x6, автобіографія та декларація про доходи. Пакет документів, як заповнювати форми і що в них повинно бути зазначено в Законі України «Про місцеві вибори». Тож це буде лише перший етап виборчого процесу, 2 етапом буде обрання старост. Їх призначає відповідна рада об’єднаної територіальної громади. Такі вибори будуть вперше проходити у Вільнянському районі. Взагалі по Запорізькій області 30 квітня пройдуть вибори у 8 об’єднаних територіальних громадах.

Редактор районного радіомовлення

«Вільнянські вісті»

Верещага Вікторія



« повернутися до списку новин