Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Свято щасливих людей…

Переглядів: 758

Свято щасливих людей…

Другий місяць осені починається з особливої дати. 1 жовтня у всьому світі відзначається Міжнародний день людей похилого віку, проголошений 50 сесією Генеральної Асамблеї ООН, а в Україні також і День ветерана. Тому 30 вересня і у Вільнянському територіальному центрі соціального обслуговування бабусі й дідусі відзначили Міжнародний день людей похилого віку та День ветерана. Це світле свято, свято наших батьків, бабусь і дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов, шану та вдячність. На свято, організоване територіальним центром соціального обслуговування та за підтримки районного об’єднанням культури та дозвілля відділу культури та туризму, прийшло 40 молодих душею пенсіонерів. Але ця цифра людей похилого віку у місті та районі значно більша, їх обслуговується у територіальному центрі 833 .

Присутніх привітали зі святом Андрій Салякін, голова районної ради; Олександр Руденко, голова райдержадміністрації; Андрій Савченко, директор ПАТ «Янцівський гранітний кар'єр»; Світлана Балабанова, начальник управління праці та соціального захисту населення; Валентина Санду, керівник районного Товариства Червого Хреста, Вікторія Щедрова, директор територіального центру соціального обслуговування. Салякін Андрій Олександрович такими словами привітав наших бабусь і дідусів: «Бажаю вам міцного здоров’я, довгих років життя і саме головне порозуміння у ваших сім’ях. Дякую за вашу невтомну працю, за активну життєву позицію, хай Вам щастить і бережіть себе будь ласка. Зі святом, дорогі наші».  На святі співали і радували своїми виступами людей похилого віку: Тетяна Охріменко, Ніна Кагадєй, Світлана Романенко, Катя Чудіна, Ріма Курамшина, Артур Лівітан, Аня Півоварова, Аліна Прохоренко. Пісні про батьків, про рідний дім, Україну, про бабусю не залишили байдужим жодного, тому що викликали сльози, посмішки та теплі спогади у присутніх. Територіальний центр соціального обслуговування організував за допомогою спонсорів святковий фуршет.

У територіальному центрі обслуговуються малозабезпечені літні громадяни, одинокі пенсіонери та інваліди похилого віку, надається їм матеріальна, соціально-побутова та інші види допомоги. 225 чоловік обслуговується вдома (відділення допомоги вдома). 30 соціальних робітників трудяться не покладаючи рук, 11 чоловік у місті, 19- на селі. Саме завдяки їх праці, люди похилого віку відчувають себе добре. Вікторія Щедрова, директор територіального центру соціального обслуговування та весь її колектив висловлює подяку районному об’єднанню культури та дозвілля відділу культури та туризму за підтримку у проведенні свята, а також спонсорам за надані продукти харчування для фуршету та фінансову допомогу.

Усі бабусі й дідусі підспівували, чуючи знайомі мотиви пісень, спілкувалися між собою, згадуючи молоді роки. Але головне, що їм є чим пишатися, бо вони виховали достойних дітей та онуків і тепер вони по-справжньому щасливі, адже про них пам’ятають не лише в день свята.

 

Верещага Вікторія 



« повернутися до списку новин