Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Електронне декларування

Переглядів: 851

 Відповідно до ч. 1 ст. 45 Закону України “Про запобігання корупції” державні службовці, посадові особи органів місцевого самоврядування та депутати місцевих рад, як особи, уповноважені на виконання функцій місцевого самоврядування, зобов’язані щорічно заповнювати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Зазначена декларація має затверджену Національним агентством з питань запобігання корупції форму та заповнюється на офіційному веб-сайті Національного агентства (посилання на сайт: http://nazk.gov.ua/) щорічно до 1 квітня. Заповнюючи декларацію у 2017 році, у ній необхідно відобразити свої доходи та витрати за 2016 рік.
   Для реєстрації в цьому Реєстрі, необхідний особистий електронний ключ, який можна отримати безкоштовно в Запорізькій філії державного підприємства «Національні інформаційні системи», що знаходиться за адресою: м. Запоріжжя, вул. Незалежної України, 40. Також отримати інформацію щодо особистого електронного ключа можна за телефонами : 061-224-15-53 та на офіційному сайті ДП «Національні інформаційні системи»: http://www.informjust.ua/.
Відповідно до ст. 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за несвоєчасне подання без поважних причин, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу.
Статтею 366-1 Кримінального кодексу України передбачена відповідальність за подання завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації у вигляді штрафу або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



« повернутися до списку новин