Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ВІДКРИТТЯ ВИСТАВКИ «100 РОКІВ БОРОТЬБИ. УКРАЇНСЬКА РЕВОЛЮЦІЯ 1917-1921 РОКІВ»

Переглядів: 796

23 лютого 2018 року у Вільнянському районному краєзнавчому музеї відбулось відкриття виставки плакатів «100 років боротьби. Українська революція 1917-1921 років». Учні Вільнянської гімназії «Світоч», а також представники органів влади та місцевого самоврядування, представники громадськості ознайомились із сторінками історії Української революції, з подіями тієї бурхливої непростої доби, з головними віхами українського державотворення.

        Були оглянуті фотографії революційних років, унікальні документи, прозвучали рядки спогадів учасників подій. З плакатів виставки постають у своїй величі і драматизмі грізні роки Української революції – від пробудження нації до останніх боїв.

         Голова Вільнянської районної ради Андрій Салякін відзначив змістовність виставки та її актуальність, наголосив на необхідності всебічного вивчення історії становлення Української держави. Голова Вільнянської райдержадміністрації Олександр Руденко підкреслив, що матеріали виставки сприятимуть патріотичному вихованню молоді, заохочуватимуть до поповнення знань з історії революційного руху в Україні.

Заступник Вільнянського міського голови Віктор Плахотя та учасник АТО Олександр Морозов закликали старшокласників бути небайдужими до минулого нашого народу, зростати справжніми громадянами Батьківщини. Депутат Вільнянської районної ради, директор гімназії Тамара Стефаненко наголосила, що обов’язок сучасного покоління – усвідомлювати, якою ціною відстоювалась наша держава.

У рамках заходу відбулась презентація брошури «100 років боротьби», виготовлена, як і плакати виставки, Українським інститутом національної пам'яті. З брошурою присутніх ознайомили працівники Вільнянської районної бібліотеки, запросивши учнів та дорослих прочитати її у читальному залі бібліотеки.

В подальшому виставку відвідають і інші навчальні заклади району, а також трудові колективи, мешканці міста та району. Виставка працюватиме до 7 березня 2018 року.



« повернутися до списку новин