Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Вадим КРИВОХАТЬКО провів особистий прийом в с.Дніпровка Вільнянського району

Переглядів: 632

    23 квітня у с. Дніпровка Петро-Михайлівської ОТГ з самого ранку на подвір'ї перед адмінбудівлею вишикувалися кілька десятків автомобілів, а в приміщенні – не проштовхнутися від громадян. Багато хто з них прийшли сім'ями, з маленькими дітьми, старенькі бабуся і дідусі – на милицях, а в руках аркуші паперу із зверненнями, листуванням з різними структурами влади тощо.

   Для більшості – зустрітися, поговорити про наболіле, звернутися за допомогою до депутата – дуже важливо і необхідно.

   Серед перших відвідувачів – жителі Михайло-Лукашевого, які вже не один рік намагаються добитися правди, зберегти кілька гектарів пасовищ для місцевої худоби. Зрозуміло, що земельне питання не можливо вирішити похапцем, тим паче, якщо воно стосується людських паїв, хоч і не витребуваних на цей момент. Вадим Вікторович запропонував М.-Лукашівцям вже на цьому тижні зустрітися з цього питання в райдержадміністрації із запрошенням представника Держгеокадастру, інших зацікавлених осіб. 

   Питання, пов'язане з виділенням землі для учасника АТО, порушила мешканка с. Дніпровка В. Вершиніна. Право на землю – є, а самої землі немає – бідкається жіночка. Депутат пообіцяв розібратися у ситуації.

   Пенсіонер з Тарасівки розповів, що жителі села не мають можливості користуватися питною водою, поскільки водогону у них немає, а колодязь – обвалився і потребує капітального ремонту. Вадим Вікторович запропонував найбільш ефективний, на його думку, спосіб вирішення проблеми: не ремонт старого колодязя, а облаштування свердловини, яка задовольнить потреби у чистій питній воді не лише мешканців цього населеного пункту. Після обстеження глибинних шарів грунту спеціалістами свердловину можна пробити вже в найближчий час.

    Ціла низка закладів освіти, в т. ч. дошкільних, цього регіону (с. Петро-Михайлівка, Дніпровка, Любимівка, Гнаровське) сьогодні потребують фінансової допомоги в облаштуванні класних кімнат сучасним обладнанням, пластиковими вікнами і дверима, проведенні ремонтних робіт тощо.
В.В. Кривохатько запропонував місцевій владі, в особі Петро-Михайлівського сільського голови О.В. Малика, присутнього на прийомі голови райради А. О. Салякіна, підготувати перелік всього того, що необхідно зробити, щоб спільними зусиллями профінансувати і ,по можливості, вже до початку нового навчального року ввести в дію.

    Серед інших питань було озвучено прохання не допустити закриття відділення поштового зв’язку в Дніпровці, яке обслуговує ще пів десятка населених пунктів. В.В. Кривохатько зазначив, що направить депутатське звернення на керівництво ДП «Укрпошта», аби було винайдено можливості зберегти функціонування відділення. 

    Не обійшлося без особистих прохань допомогти з лікуванням, реабілітацією після перенесення тяжких хірургічних операцій, тощо. Кілька сімей з навколишніх сіл просили посприяти з ремонтом їхнього житла. Депутат доручив провести обстеження зазначених об'єктів, щоб визначитися, чим і як допомогти людям. В цьому він розраховує на активну участь місцевої влади.

    Поряд із законотворчою діяльністю в стінах Верховної Ради, не менш важливою є робота безпосередньо в регіоні. Під час особистих прийомів Вадима Кривохатька вдається знайти шляхи вирішення значної частини питань людей та проблем громади. 
 



« повернутися до списку новин