Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Антирейтинг вакансій. Кому платять найменше.

Переглядів: 539

В базі актуальних вакансій, які роботодавці надали до служби зайнятості  Запорізької області станом на 04 липня 2018р.  налічується  понад 1,1 тис. вакансії.

Серед них  450 вакансій із заробітною платою до 4000 грн.

В більшості, таку оплату праці працедавці  пропонують за виконання робіт підсобних робітників, прибиральників службових приміщень, диспетчерів, швачок, касирів, кухонних робітників, озеленювачів, сестер медичних, тощо.

До антирейтингу сьогодні потрапили також вакансії спеціаліста державної служби, соціального робітника, вихователя,  які заявлені роботодавцем із заробітною платнею близько 4 тис грн.

АЛЕ! Слід взяти до уваги, що оплата праці складається з трьох складових: основної заробітної плати, додаткової заробітної плати (це винагорода за працю понад установлені норми, за трудові успіхи та винахідливість і за особливі умови праці) та інших заохочувальних та компенсаційних виплат, (виплати у формі винагород за підсумками роботи за рік, премії за спеціальними системами і положеннями, компенсаційні та інші грошові і матеріальні виплати).

Тож, реальна оплата праці на деяких посадах, які заявлені роботодавцем із заробітною платнею близько 4 тис грн., в реальності може бути набагато вищою. Тому, для прийняття зваженого та вірного рішення, радимо всі нюанси умов роботи та виплати заробітної платні обговорювати при  співбесіді з працедавцем.

«Серед наявних вакансій у службі зайнятості є і пропозиції роботи із заробітною платою вище 10 тис. гривень. Це слюсарі, електрогазозварники, електромонтери, оператори обдирних верстатів, монтажники, тощо. Тобто, ми бачимо, що в області попит роботодавців на кваліфікованих робітників залишається досить високим, і працедавці, в свою чергу, готові запропонувати працівникам конкурентну заробітну плату», - інформує директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.



« повернутися до списку новин