Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

СЛУЖБА ЗАЙНЯТОСТІ ДЛЯ РОЗВИТКУ МИХАЙЛІВСЬКОЇ ОБ’ЄДНАНОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ГРОМАДИ

Переглядів: 589

В ході виїзної акції 20 серпня 2018 року до об’єднаної територіальної громади  «Михайлівська сільська рада» директор Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості Величко Людмила Анатоліївна зустрілась з працівниками сільської ради, мешканцями сіл об’єднаної територіальної громади та роботодавцями, які  знаходяться на території громади.

У ході ділової розмови обговорювалися проблемні питання громади та шляхи їх вирішення. Директор Вільнянської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості розповіла про послуги служби та новітні підходи в її роботі. «На сьогодні служба зайнятості є сервісною установою, виконує соціальну функцію, надаючи допомогу людям, і завжди відкрита до співпраці. Для роботодавців ми пропонуємо широкий спектр послуг щодо підбору персоналу, впроваджуємо нові механізми самопрезентації, як роботодавців так і шукачів роботи, в режимі он-лайн, а саме використання відео-вакансій, відео-резюме, презентацій», - зазначила  Людмила  Анатоліївна.

 Під час зустрічі йшлося про послуги служби зайнятості, інноваційні підходи в її роботі, створення нових робочих місць, організацію громадських робіт соціального напрямку, а також інших, не менш важливих питань із соціально-економічного життя громади.

 «Тільки протягом 2018 року до участі у оплачуваних громадських роботах у Михайлівській сільській раді  було залучено 20 осіб. Таким чином, у кожного безробітного з’явився шанс отримати не лише додаткову матеріальну підтримку, але й внести свій вклад у розвиток свого населеного пункту», - зазначила директор філії.

Особливе значення Л.А.Величко приділила питанню підвищення професійного рівня безробітних та задоволенню потреб роботодавців у кваліфікованих кадрах, що являється однією із дієвих традиційних послуг служби зайнятості. Також директор наголосила, що в умовах загострення проблеми працевлаштування набуває великого значення питання щодо правильного вибору професії, з урахуванням потреб ринку праці. Саме тому, сьогодні важливо і проведення планомірної, постійної профорієнтаційної роботи в районі зі шкільною молоддю.

Було проведено консультації зацікавлених осіб по наданню соціальних послуг.

Наприкінці зустрічі керівники підсумували, що спільна злагоджена співпраця між службою зайнятості,  сільською радою, її виконавчими органами, мешканцями громади, керівниками підприємств, організацій та установ буде сприяти вирішенню питань зайнятості мешканців громади та забезпечення підприємств кваліфікованими кадрами.

Між сторонами було досягнуто ряд домовленостей щодо координації спільних зусиль з проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи.

 

 



« повернутися до списку новин