Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Стартував місячник профорієнтації «Професійний орієнтир»

Переглядів: 651

Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир» стартував у Вільнянському РЦЗ акцією «Випускник 2018», який відбувся за участі випускників Вільнянської ЗОШ №3 та Вільнянської гімназії «Світоч».

 

У випускників загальноосвітніх закладів настає важливий період життя: вибір вищого або професійно-технічного навчального закладу, де можна отримати спеціальність або професію. Як показала практика роботи з питань професійної орієнтації школярів існує суттєва розбіжність між тим, чого прагнуть досягти учні в майбутньому й реальною здатністю діяти для досягнення поставленої мети.

 

В ході зустрічі діти познайомилися з послугами які надає служба зайнятості, провідний фахівець Отиско Тетяна Олександрівна ознайомила присутніх з переліком актуальних вакансій по Вільнянському району, навчальних закладів у Запорізькій області.

 

Під час спілкування учні визначали мотиви, умови, що впливають на вибір професії. Випускники визнали, що на вибір професії впливають як батьки, так і вчителі та друзі, але найважливішою, на їхню думку, повинна бути саме власна точка зору.

 

На зустріч зі школярами завітав старший офіцер по комплектуванню прикордонної служби Чорний Денис Іванович проінформував присутніх про умови вступу до вищого учбового закладу – Національної академії Державної прикордонної служби України з можливістю отримання вищої освіти та офіцерського звання.

 

Під час зустрічі учні мали змогу безпосередньо поспілкуватися щодо умов вступу, навчання, проходження практики, поставили ряд питань, що стосувалися зацікавленості даними професіями.

 

Місячник триває, і центр зайнятості чекає нових гостей.



« повернутися до списку новин