Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

З ПОЧАТКОМ НЕРЕСТУ ВСТУПАЄ В СИЛУ ЩОРІЧНА ЗАБОРОНА НА ВИЛОВ РИБИ

Переглядів: 652

З 1 квітня 2018 року на водоймах Запорізької області стартувала заборона на лов всіх видів риби, з метою охорони водних біоресурсів в період їх природнього відтворення (нересту). У цей період повністю заборонено промислове рибальство, а любительський лов дозволено за межами нерестовищ на ділянках для любительського рибальства тільки з берега на одну вудку або донну снасть з одним гачком.

Заборона триватиме:

- на Запорізькому водосховищі - з 01 квітня по 09 червня 2018 року;

- на Каховському водосховищі - з 10 квітня по 18 червня 2018 року;

- на річках: у корінних водах - з 01 квітня по 21 травня; у придаткових системах - з 01 квітня по 30 червня 2018 року.

Також на території Запорізької області заборонено будь-який вилов раків на рибогосподарських водоймах у межах діяльності Управління Державного агентства в період виношування ікри та першої линьки з 10 квітня по 18 червня 2018 року.

Нагадаємо, що в період нересту забороняється пересування всіх плавзасобів, крім суден спеціально уповноважених органів, які здійснюють охорону водних біоресурсів. Також забороняється проводити днопоглиблювальні, вибухові, бурові роботи, видобуток гравію та піску, інші роботи, які негативно впливають на стан водойм.

Порушення правил рибальства під час нерестової заборони карається як накладенням штрафів у сумі від 340 до 680 гривень, так і притягненням до кримінальної відповідальності (накладення штрафу у розмірі 3400 – 6800 грн або позбавлення волі строком до 3 років з конфіскацією знарядь, засобів лову та незаконно добутих водних ресурсів).

Закликаємо громадян бути відповідальними і дотримуватися Правил рибальства. А так саме реагувати на факти браконьєрства. Адже від того як пройде нерестовий компанія залежить кількість риби в наших водоймах!



« повернутися до списку новин