Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

ТОРГІВЛЯ ЛЮДЬМИ. РОЗПІЗНАЙ НЕБЕЗПЕКУ ВЧАСНО.

Переглядів: 1921

Торгівля людьми сьогодні посідає третє місце за масштабами у списку категорій організованої злочинності, що поступається своїми масштабами лише нелегальній торгівлі зброєю та наркотиками.

В рамках інформаційної кампанії щодо підвищення рівня обізнаності з питань протидії торгівлі людьми 24 травня 2017 року у Вільнянському районному центрі зайнятості пройшов семінар з попередження зовнішньої нелегальної трудової міграції та торгівлі людьми за участі представника Вільнянського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в.о. начальника відділу соціальної роботи Катерина Сисенко.

В контексті семінару розглянуто  цілу низку проблем:

• Вплив факторів, чинників та агентів соціалізації на потрапляння у ситуацію торгівлі людьми;

• Порушення механізмів соціалізації, постраждалих від торгівлі людьми;

• Потреби та особливості реабілітаційної роботи з постраждалими від торгівлі людьми, на різних етапах соціалізації;

• Впровадження механізмів перенаправлення жертв торгівлі людьми; шляхи та методі взаємодії державних і громадських організацій у наданні допомоги постраждалим від торгівлі людьми;

• Організація ефективної профілактичної роботи з протидії торгівлі людьми тощо.

             Метою даного семінару було підвищення обізнаності безробітних щодо національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми. Торгівля людьми, за обсягами коштів, отриманих від цього, посідає третє місце у світі. Постійно змінюються її форми. Сьогодні об’єктами торгівлі є не лише жінки, а й діти та чоловіки. Держава, йшлося на семінарі, розробила достатню законодавчу базу, яка має не лише захищати жертв торгівлі людьми, а й активно протистояти цьому.

В результаті проведеного діалогу, учасники семінару прийшли до висновку, що ні одна особа, яка постраждала від торгівлі людьми, не залишиться наодинці зі своїми проблемами. Соціальну допомогу буде надано професійно, якісно та вчасно.

Картинки по запросу картинки та фото на тему торгівлі людьми



« повернутися до списку новин