Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

31 липня 2015 року пішов із життя наш земляк, учасник антитерористичної операції, безстрашний воїн, самовідданий патріот Дмітрієв Юрій Іванович.

Переглядів: 630

ЮРІЙ ДМІТРІЄВ

31 липня 2015 року пішов із життя наш земляк, учасник антитерористичної операції, безстрашний воїн, самовідданий патріот Дмітрієв Юрій Іванович. Він був справжнім громадянином України, інтелігентною, порядною людиною, люблячим сином, батьком і братом. Одним із тих відважних захисників, яких втратила Батьківщина на полях кривавої війни.

Юрій Іванович Дмітрієв народився 21 липня 1965 року у с. Плотава Алейського району Алтайського краю. З дитинства мешкав у м. Вільнянську. Закінчив міську школу №1, у 1984-1986 роках проходив строкову службу у прикордонних військах. Обрав професію захисника правопорядку. Працював оперуповноваженим відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх Вільнянського районного відділу УМВС України, пізніше – начальником цього підрозділу до виходу на пенсію в 2011 році.

Восени 2014 року майор у відставці Ю.І. Дмітрієв добровольцем пішов у зону АТО у складі батальйону «Скіф», потім служив у підрозділі «Дніпро-1». Брав участь у жорстоких боях на Донецькому напрямку. 23 липня 2015 року одержав важке поранення поблизу сел. Піски.

Не один день боролись за життя героя медики Дніпропетровської лікарні ім. Мечникова, але рани виявились надто тяжкими. Не стало сина у мами - Ганни Макарівни, батька – у сина Владислава.

10 жовтня 2015 року за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня посмертно. Юрій Іванович Дмітрієв назавжди буде у нашій пам’яті, у наших серцях.

 

 

 



« повернутися до списку новин