Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

впровадження інтегрованої моделі соціального захисту населення  на рівні ОТГ

Переглядів: 816

З метою спільних напрацюваннь у перспективі впровадження інтегрованої моделі соціального захисту населення  на рівні об’єднаних територіальних громад, 14.12.2017 директор Вільнянсько районного центру зайнятості Величко Людмила Анатоліївна відвідала Павлівську ОТГ та зустрілась з її головою - Клименком Анатолієм Васильовичем.

 

Керівник Вільнянського РЦЗ підкреслила готовність служби зайнятості до всебічної співпраці з членами громади при наданні послуг роботодавцям та населенню, направлених на скорочення безробіття, підтримку малого підприємництва в сільській місцевості та сприяння легалізації зайнятості.

В ході зустрічі обговорили низку актуальних положень та перспектив взаємодії. Зокрема, актуальні кадрові потреби виконавчого комітету ОТГ, питання організації громадських робіт, їх фінансування на 2018 рік, розширення видів громадських робіт у напрямку надання допомоги демобілізованим учасникам АТО, сім’ям загиблих учасників АТО та людям з інвалідністю. Також приділили увагу організаційним моментам щодо забезпечення віддалених робочих місць для фахівців соціальних служб технічними можливостями для застосування сучасних інформаційних технологій при наданні послуг.

Налагодження ефективної взаємодії з об’єднаними територіальними громадами дозволить наблизити послуги служби зайнятості безпосередньо до людей сільської місцевості, які, зазвичай, є пасивнішими на ринку праці, спростити їх комунікацію з роботодавцями та підвищити довіру клієнтів, соціальних партнерів та громадськості до служби зайнятості, як до дієвого соціально-економічного інструменту для покращення спільного добробуту.



« повернутися до списку новин