Вільнянська районна рада
Вільнянський район Запорізької області

Десять оригінальних пам’ятників України

Переглядів: 1274

1. Незвичайний пам’ятник галушці побудували в історичному центрі Полтави. А символізує він достаток і благополуччя в сім’ї. Відкриття незвичайної пам’ятки присвятили Дню народження відомого письменника Миколи Гоголя, який на весь світ прославив галушку.

2. Цікава скульптурна композиція закоханих ліхтарів розташована на Майдані Незалежності в Києві. Авторові дивовижно точно вдалося передати образ прекрасного, світлого почуття — кохання. Ці симпатичні ліхтарі одразу полюбилися місцевим жителям та гостям столиці, які з радістю фотографуються на їх фоні.



3. Пам’ятник українській національній валюті — гривні — звели перед центральним офісом Промінвестбанку в Донецьку. Величезна «золота» монета періодично обертається навколо своєї осі, чим приваблює цікаві погляди перехожих.

4. Ви коли-небудь заздрили? У Бердянську існує навіть пам’ятник цьому капосному почуттю. Заздрість та жадібність символізує величезна жаба, котра немов душить, коли виникають подібні відчуття. А вага цієї земноводної аж 250 кілограмів!

5. Хто ж не пам’ятає славнозвісного радянського мультфільму «Їжачок в тумані»? Це, без сумніву, улюблена історія багатьох із Вас, друзі. А в Києві їжачкові ще й пам’ятник звели. Він сидить на високому пеньку і тримає в лапках вузлик, немов зібрався в дорогу. Проте найцікавіше — це назва дерев’яної композиції. Пам’ятник назвали «Конячка» — на честь конячки з мультфільму.

6. Скульптура запорізького художника «Собачки, що цілуються» встановлена на Алеї закоханих, неподалік від Комунарського РАЦСу. Її висота — 4 м 50 см, а ширина — 6 м. Молодят, що в день весілля пройдуть під цим пам’ятником, супроводжуватимуть по життю удача та сімейне щастя, переконує автор скульптури.

7. Бронзові «Черевики страхового агента, який стоптав їх у пошуках клієнтів» 92-го розміру неабияк розважать Вас, якщо завітаєте на вулицю Білоруську в Києві. Черевики мають довжину 80 сантиметрів та важать по 90 кілограмів кожен. Одразу після відкриття «черевики» записали до реєстру рекордів України як найбільше взуття, яке можна приміряти.

8. Милуючись цим пам’ятником, не можна не розчулитися. Фігура молодої жінки з сином, яка виглядає чоловіка з моря, — це пам’ятник усім дружинам, сестрам, матерям, які залишаються на березі та чекають на тих, хто в морі.

9. Близько 10 порід риб, морський коник та краб, що потрапили в сіті, прикрашають композицію «Дари моря» в Одесі.

10. Пам’ятник створювали 300 майстрів із 20 країн світу під час фестивалю ковалів у Івано-Франківську. Висота його сягає 3 м, діаметр — майже 2 м. Композицію прикрашають 12 металевих променів із ангелів, дзвіночків та жучків.



« повернутися до списку новин